Bezienswaardigheden

In de nabije omgeving van Bed&Breakfast Nowydom Polska vindt u een omgeving met een rijke geschiedenis.

Warschau — Op iets minder dan een uur rijden bent u in de bruisende hoofdstad van Polen. Gekenmerkt door een rijke geschiedenis die u kunt bestuderen in de verschillende musea en uiteraard door er doorheen te wandelen of te reizen met eigen auto of zeer goedkoop openbaar vervoer . Een echte aanrader is dan ook het net gerenoveerde Joodse museum en de grootste Joodse begraafplaats van Europa . Hiernaast heeft Warschau een prachtige na de oorlog volledig opgebouwde oude stad waar u een grote verscheidenheid aan restaurants kunt vinden.
Naast het oudere gedeelte kent Warschau ook een hippe en moderne centra zoals galeria Mokotow en Zlote Tarasy waar u alle grote modeketenskunt vinden .Kijk ook maar eens onder ,

Warschau bezienswaardigheden top 10

https://www.top10bezienswaardigheden.nl/polen/warschau.htm


Voor verdere recommandaties kunt u altijd bij ons terecht.

Skansen — Militair museum. Op een afstand van 2.5 km gelegen van de bed&breakfast ligt het militair museum Skansen. Dit museum verteld het verhaal van de militairen die in de omgeving hebben gestreden tijdens de tweede wereldoorlog. U kunt hier voornamelijk oude tanks en vervoersmiddelen bewonderen die nog in goede staat worden tentoongesteld.De omgeving waar de B&B zich bevindt was het toneel waar de Russen en Duitsers elkaar troffen in ww 2 .In Latkow bevond zich het bruggehoofd ,dit is 2 km van de B&B.

CZERSK

Op 12km afstand ligt het kasteel in Czersk , dit gotische kasteel gebouwd in de 14e en 15e eeuw , was de thuisbasis van de Mazowische edelen .regelmatig worden hier riddertournooien en concerten gegeven .

https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g4006997-d3975614-Reviews-Czersk_Castle_Zamek_Czersk-Czersk_Mazovia_Province_Central_Poland.html

Warka Gelegen op 15 minuten rijden van de bed&breakfast kunt u de stad Warka vinden. Dit dorpje beschikt over een zeer gezellige regionale markt op woensdag en zaterdag ochtend. Hier kunt u ook de leukste Poolse meubelen of eventuele decoraties kopen, overigens beschikt de markt over een groot aanbod van verschillende mode en schoenen. Ook worden in het weekend gezellige activiteiten voor touristen aangeboden , waaronder concerten , popoptredens , en dansavonden .
Voorbij deze markt rijdt u het centrum van Warka in, gekenmerkt door een zeer leuk pleintje met in de nabije omgeving gezellige koffie salons en kleinere restaurants. Als u verder de stad inrijdt kunt u altijd een bezoekje brengen aan de bekende bierfabriek ‘Warka’ en het kasteel van de vrijheidsstrijder Kazimierz Pulaski .

Concentratiekamp Majdanek. Op anderhalf uur rijden van de bed&breakfast nabij de stad Lublin vindt u het concentratie- en vernietigingskamp Majdanek. Dit kamp begon in 1941 als een kamp voor Sovjet krijgsgevangenen. Later werden er ook Joden opgesloten die afkomstig waren uit de Ghetto van Lublin. Vanaf het jaar 1942 werd het kamp gebruikt als vernietigingskamp. Naar schatting zijn er ongeveer 300 000 personen om het leven gebracht.
Majdanek is een zeer bijzondere plek om te bezoeken, voornamelijk door de gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Iets wat voor sommige moeilijk te verwezenlijken is. Daarom vinden wij Majdanek zeker een aanrader om te bezoeken.

Kazimierz Dolny Op 1.5 uur rijden van de Bed & Breakfast ligt de toeristische trekpleister en één van de prachtigst gesitueerde kleine stede, Kazimierz Dolny. In de 16de eeuw en eerste helft van de 17de eeuw kende Kazimierz Dolny grootste welvaart door de handel in granen langs en over de rivier Wisła. Sinds de 19de eeuw is het een populaire Poolse bestemming geworden, voor zowel kunstenaars als vakantiegangers.

Op de rivier de Pilica kan eventueel gevaren worden. Opstappen kan vanaf Warka, gelegen op 15 minuten rijd afstand.